Mi-a fost dor...

Pentru mine azi, ca și pentru toți copiii și tinerii din țară a început noul an școlar. Când spun „an școlar” spun multe lucruri ... mai ales că începând cu clasa a noua anul școlar pentru mine a devenit mult mai complex decât ceea ce era în școala generală.
Lăsând școala generală la o parte, azi când am pornit din nou spre liceu și general pe tot parcursul zilei, în ciuda comportamentului care am lăsat să se vadă la exterior, în sinea mea am trăit momente unice, pe care nu le-am trăit până acum niciodată în clasele 1-8 la începutul unui nou an școlar. Când am intrat în curtea liceului și am văzut mulțimea ce era acolo mi-am adus aminte de ziua de 14 septembrie 2009, când pășeam pentru prima dată ca elev în curtea Colegiului Național Vasile Lucaciu.
DSCF7785DSCF7786
Ca și pentru toți elevii ce merg prima dată la liceu totul era nou pentru mine, intram într-o lume necunoscută dar care încă de la bun început, din prima zi, mi-a creat un sentiment de siguranță și de încredere. Apoi pe parcursul anului pe când am început să ne cunoaștem mai bine ca și colegi, deja mi-am dat seama că într-adevăr era locul în care mi-am dorit să ajung. Pot să spun că la liceu am descoperit cei mai buni colegi pe care i-am avut vreodată, și mă bucur nespus de mult că am ajuns într-un colectiv care să-mi placă din toate punctele de vedere. Prin ei practic am reușit să ies de sub influența gândirii de modă veche și să intru în lumea normală a celor de vârsta mea. Am descoperit pentru prima dată prieteni adevărați (nu care îți sunt prieteni doar până profită de pe tine), oameni care știu să se distreze foarte bine dar într-un mod frumos și civilizat, mi-am schimbat modul de gândire asupra anumitor aspecte ale vieții și ale oamenilor, am început să apreciez și să experimentez bucuriile vieții ce pot veni chiar din lucruri simple, obișnuite ... practic viața mea s-a schimbat și din fericire s-a schimbat în bine.
Iar ca să fac referire și la titlul postării, ei bine pot spune că după o vară întreagă mi-a fost foarte dor de liceu și de tot ce înseamnă mersul la liceu. Mulți spun că nu așteaptă să înceapă școala, și eu spuneam același lucru ... până acum. Mi-a fost dor în primul rând de colegi, de profesori (mai buni, mai răi... nicăieri nu cred că există colectivul de profesori perfecți) și evident de toate chestiile funny - prevăzute sau de cele mai multe ori neprevăzute - ce se întâmplă pe la liceu. Vremea astăzi a ținut cu noi și sper să o facă în continuare, să ne mai putem bucura măcar încă o lună sau chiar mai mult de „plimbarea” de la liceu spre casă în căldura plăcută a soarelui de după-amiază, iar apoi de „winter wonderland-ul” unor zile de prin decembrie-ianuarie. Din câte se pare au apărut schimbări în rândul profesorilor care ne predau, dar eu sper să fie totuși OK și să nu avem parte de surprize neplăcute din partea noilor profesori. În general, sper ca anul ăsta să fie unul cel puțin la fel de bun (eu sper chiar și mai bun) decât precedentul din toate punctele de vedere.
Succes vă doresc tuturor în noul an școlar!

DSCF7794

Mi-a fost dor... Mi-a fost dor... Reviewed by Anton Mihiș on septembrie 13, 2010 Rating: 5

Un comentariu:

Comentariile sunt supuse moderării, de aceea nu apar direct în momentul trimiterii.

Un produs Blogger.