Fotografiile înșelătoare din ofertele turistice

Vine vara și toată lumea merge în vacanță... Cu toții cred că ați văzut poze pe net cu destinații de vacanță exotice. Știți voi, imaginile acelea care le găsiți câteodată de downloadat ca și wallpaper sau care le găsiți pe ofertele oricărei agenții de turism. V-ați întrebat vreodată cât din acele imagini este real? Eu sincer niciodată n-am crezut în acele fotografii parcă desprinse din paradis, iar acum crezările mi s-au adeverit. Site-ul Oyster.com a făcut o listă de fakeout-uri ale fotografiilor ce le găsim pe net. E incredibil cum poți să transformi ceva banal sau chiar urât într-un material de promovare doar prin alegerea unghiului aparatului foto, a folosi prelucrarea digitală a imaginilor sau pur și simplu a fotografia doar partea frumoasă. Iată câteva exemple.

Punând o tipă care să atragă atenția în fața unei piscine ca și cum ar fi aproape singură în acea piscină, ascunde faptul că acea piscină poate fi destul de aglomerată..:


Depinde încotro te uiți... sau încotro se uită camera. Din imaginile hotelului nu se remarcă mall-ul gigant aflat chiar lângă hotel:


Câteodată priveliștea nu e tocmai încântătoare:


Romantism și intimitate? Nu prea...:


Restaurantul arăta mai frumos în 1988...


Celebrul skyline „lipit pe geam”. Nu e singura poză de acest gen, am văzut o mulțime de fotografii asemănătoare, din care intenționa să reiasă o panoramă splendidă a unui mare oraș, ceea ce în realitatea nu este, sau chiar dacă este nu e în nici un caz atât de spectaculos:


Când atmosfera lipsește...


Puțin zoom ca să pară mai mare...


Cu lumina aprinsă și puțină ediare a culorilor, dintr-o cameră banală a ieșit ceva mult mai arătos...


Din nou, depinde de unde privești totul...


Un pat cât camera, sau invers..?


Dacă tot știm fotoșopa, hai să dărâmăm digital și niște detalii care nu ne convin...

Sursa: Oyster.com
Acestea dar și multe altele asemănătoare le puteți găsi aici.
Bine, nu mulți dintre noi își permit astfel de hoteluri sau astfel de destinații de vacanță, însă ideea e să nu credeți toate fotografiile comerciale ce le găsiți în reviste, pliante sau pe net. Eu de fiecare dată când mă documentez despre un anumit loc în care intenționez să călătoresc, încerc să caut poze pe Flickr, Picasa, bloguri, etc. ... adică poze care au fost făcute de oameni de rând care au stat în acele hoteluri și au văzut acele locuri, cu bune și rele. De asemenea mai dau câte un ochi și pe discuțiile de pe TripAdvisor, unde de asemenea cei care au fost și au văzut povestesc din experiență, nu din pozele și review-urile făcute în scop comercial.
Fotografiile înșelătoare din ofertele turistice Fotografiile înșelătoare din ofertele turistice Reviewed by Anton Mihiș on iunie 28, 2011 Rating: 5

2 comentarii:

Comentariile sunt supuse moderării, de aceea nu apar direct în momentul trimiterii.

Un produs Blogger.