Iarăși nu vi-i bine?

După cum poate ați văzut ieri s-a inaugurat noul National Arena din București. Eu sincer mă bucur foarte mult că am ajuns să avem așa ceva în România. Nu sunt un fan al fotbalului, dar mă bucur când văd că este un progres pentru țară, indiferent din ce domeniu ar fi. Ceea ce m-a enervat însă cel mai tare au fost comentariile venite după aia pe net și chiar la televiziuni. Bineînțeles, e ceva frumos, da românul niciodată nu-i mulțumit. Au început cu toții să se plângă ... că-i prea mic, că nu-s destule locuri de parcare, că n-avem echipă de fotbal, că, că, că și că... În loc să se bucure că în sfârșit avem în țară un stadion frumos, modern, la standardele actuale noi începem să ne luăm de toate nimicurile ca să încercăm să arătăm că nu-i bun. Și nu e prima dată când se întâmplă asta. În imaginile de mai sus am vrut să evidențiez 3 din realizările pe tema cărora au fost același fel de critici și nemulțumiri din partea poporului. A doua imagine - cred că o recunoașteți - este podul Basarab din București. Păi și la ăla, ba că l-o început Băsescu și l-o terminat Oprescu (da ce mama dracului contează???), ba că nu știu ce și nu știu ce... Am văzut chiar un comentariu undeva ceva de genul „nu trebuie să lăudăm normalitatea”. Poftim? Adică nu e de lăudat și de apreciat că intrăm și noi în rândul celorlalte țări? Cu autostrada Transilvania la fel, și la aia au găsit tot felul de chestii ca să zică că nu-i bună, da dacă nu se făcea iar era bai că de ce nu se face. Măi, sincer eu acuma când am venit din Grecia și am văzut viaductul ăla de la autostradă și mașinile circulând pe el, m-am simțit mândru că-s român și că așa ceva există în țara mea. Problema e că nu mulți gândesc așa, majoritatea știu doar să critice. La multe construcții am văzut comentarii de genul „apoi că-i făcut de firmă străină”. Păi da, îi făcut de firmă străină, că românu' nu muncește! Românu' crede că el trebuie numa să mănânce, să bea și să asculte manele și treburile în țară se rezolvă de la sine. El nu trebuie să facă nimic, ceilalți să facă! - cam așa gândesc mulți.
Frumoasă țară avem, dar un popor groaznic. Problema cea mai mare este conducerea, că acolo intră toți proștii care fură și se bat între ei, dar nu-i nici unul în stare să facă ceva pentru țara asta. Rezultatele sunt ca atare, și acum îmi vin în minte două exemple: sistemul sanitar și cel educațional. Investiții s-au făcut cât de cât și se fac, dar corupția este la tot pasul. Nimeni nu se gândește la bolnavii care au nevoie de ajutor sau la elevii care trebuie să se adapteze de 500 de ori din clasa I până într-a XII-a la tot felul de reguli și reforme tâmpite. Aici recunosc, este o problemă mare, dar numai noi o putem rezolva. Numai noi putem să ne civilizăm, nimeni altcineva nu poate să o facă în locul nostru.
Trebuie să gândim și noi altfel, trebuie să vedem realizările, să le apreciem și să ne mândrim cu ele, că asta-i țara noastră!
surse fotografii (de la stânga la dreapta) 1: onlinesport.ro; 2: autogreen.ro; 3: antena1.ro
Iarăși nu vi-i bine? Iarăși nu vi-i bine? Reviewed by Anton Mihiș on august 07, 2011 Rating: 5

Un comentariu:

  1. „nu trebuie să lăudăm normalitatea” Cine a spus asta a s-a referit la faptul ca e ceva normal sa avem si noi UN POD in tara asta, nu e ceva extraordinar in constriuirea unui pod. E multa munca dar nu e ceva nemaivazut. Ca si exemplu asemanator, este nu stiu ce autostrada din tara la care s-a facut inaugurare de nu stiu cate ori(la diferite tronsoane). In loc sa faca inaugurarea unui tronson mai bine ar tremina lucrarile si apoi sa inaugureze intreaga autostrada.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt supuse moderării, de aceea nu apar direct în momentul trimiterii.

Un produs Blogger.