Guvernului i se scoală

Cine mai vrea să spună că în România și în Europa e democrație, înseamnă că ori nu trăiește aici, ori are ceva probleme mintale. 
OK, știam din totdeauna că în conducerea țării ajung numai cei care nu ar trebui să fie acolo; că dorm și își fac colecții de vile și mașini de lux cât timp stau acolo... dar ce se întâmplă acum mi se pare mai mult decât strigător la cer. Deci pe bune, niciodată de când mă știu nu țin minte să fi fost o perioadă în care la fiecare săptămână să se mărească câte o taxă sau să se inventeze una nouă. De scumpit au început să scumpească tot, începând cu energia electrică, gazele și combustibilii. Acestea fiind necesare în orice proces de producție, evident că toate bunurile de larg consum se scumpesc și ele. 
Iar apoi se pune problema celorlalte taxe și a amenzilor - mă refer aici în special la poliția rutieră. Într-adevăr, încă nu au adoptat noul cod rutier, dar dacă nu acționăm cumva, n-ar fi exclus să o facă. Nu cred că e cazul să detaliez, că presupun că știți despre ce vorbesc - prostiile alea că îți dau amendă de trebuie să-ți vinzi casa dacă depășești pe linie continuă și altele de genul. 
Deci... cică România e un stat democratic, da? Termenul de democrație vine de la demos+kratos, care în traducere liberă vine „puterea poporului”, adică statul e condus după dorințele poporului. Și acuma spuneți-mi câți români doresc ca ăia din conducere să-și acorde prime lor înșiși când li se scoală, câți români doresc ca Ponta să facă înconjurul lumii pe banii țării, câți români doresc să li se arunce banii în vânt pe contracte stupide care costă de 10 ori prețul normal, câți români doresc amenzi de circulație când n-ai pe unde circula și câți români doresc să ni se vândă țara la metru pătrat.
Deci ei dau niște ordine, și stabilesc niște prețuri și niște taxe... că așa vor ei, nu? A, că avem datorii? Da cine naiba i-o pus să bage țara în datorii? Că oricum nu avem îmbunătățiri. Ceaușescu a intrat în datorii, dar a construit de la zero întreaga Românie, măgarii ăștia ce naiba au făcut?
Nu sunt de acord cu protestele din mai multe motive, poate voi avea o dată starea să gândesc o postare și despre asta, dar oameni buni, ceea ce ne trebuie acum nu sunt niște proteste prin fața ușilor închise. Ceea ce ne trebuie acum, e o REVOLUȚIE. Da, pare de neconceput, da, Uniunea Socialistă Europeană ar sări de cur în sus și ar începe să ne înjure și să ne penalizeze (că doar ei dețin adevărul și justiția supremă, nu?), dar chiar atât de obsedați suntem de UE asta că numai acolo vedem absolutul perfecțiunii și scopul existenței umane? (voi scrie fără-ndoială și un articol despre această himeră a Europei de azi)
Cât îi mai suportăm pe cei din conducere? Bine, o revoluție ca și cea pentru Ceaușescu probabil ar face mai multă stricăciune decât bine, dar mă refer... o revoluție indirectă. Nu mai plătim facturi, impozite, amenzi, nu mai plătim nimic. Să vedem, o să ne bage pe toți în pușcărie?
Problema în acest caz e că avem mult prea mulți lași și trădători printre noi, care nu s-ar implica și ar strica totul, dar ceva trebuie de făcut. Mereu auzim „frumoasă-i România, păcat că-i locuită”, care la modul real s-ar traduce „frumoasă-i România, păcat că nu-i condusă cum trebuie”. Ei da, deja e condusă prost de mai bine de 20 de ani, iar acum parcă e mai rău ca niciodată. Se instaurează din nou dictatura (îmi pare rău, dar din nou cu contribuția și din vina Europei), ajungem o țară în care oamenilor nu le sunt ascultate dorințele și sunt folosiți doar pe post de fraieri muncitori, pentru ca o adunătură de infractori să poată să facă ce vor acolo sus, fără nici un fel de legătură cu dorințele poporului. Bun, oricum ar fi, orice fel de sistem politic ar fi, ca să fie o rânduială în țară trebuie să fie niște reprezentanți în conducere, care inevitabil vor profita de asta și vor avea grijă să o ducă bine cât timp stau acolo, dar ceea ce fac actualii întrece orice măsură și orice limită a toleranței.

Până când mai suportăm asta???
Guvernului i se scoală Guvernului i se scoală Reviewed by Anton Mihiș on noiembrie 17, 2013 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Ai zis tot, ai atins fiecare punct si fiecare problema esentiala a felului in care decurg lucrurile.
    Ii foarte trist ce se intampla, dar tocmai de aia EI o fac, pentru ca nimeni nu ii opreste...:( Siiiii solutia ce ai gasit-o tu impotriva a ceea ce se intampla, e absolut geniala! Felicitari !

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt supuse moderării, de aceea nu apar direct în momentul trimiterii.

Un produs Blogger.