Judecata celei de-a treia zi

sursa: Yahoo! News; foto: Richard Drew (AP)
S-a terminat! Trump a câștigat. N-a început al treilea război mondial, totul e bine, și, în mod normal, n-are de ce să nu fie bine și în continuare. N-am crezut că voi mai scrie încă o postare pe această temă, însă prea multe s-au întâmplat în urma alegerilor și prea multe constatări am făcut, încât mă simt nevoit să menționez câteva chestii.

Bineînțeles, cred că cel mai rău lucru pe care îl poți face în momentul ăsta e să te iei după mass-media. Ăștia-s geniile care ziceau „Trump n-o să candideze”, apoi „Trump n-are nicio șansă”, apoi au arătat toate acele stupide sondaje, iar acum toți se comportă de zici că vine sfârșitul lumii. O manipulare mai urâtă ca asta nu cred că am văzut. Deși, nu mă mir deloc în asemenea situații.
Și dacă tot am adus aminte de astea, să încep cu o primă constatare.


„Democrații” nu știu ce-i democrația

Trump a câștigat în urma unui VOT. Nu a fost o întâmplare, nu a fost o conspirație, nu a fost o numire din partea unui regim dictatorial. A fost dorința oamenilor. Iar de această dată, dorința celor mai mulți a fost ca el să fie alesul.
Ceea ce de două zile se întâmplă în marile orașe - protestele anti-Trump - sunt dovada perfectă pentru cât de lipsiți de integritate sunt susținătorii lui Clinton. Acum câteva săptămâni Trump zicea că „rămâne de văzut dacă voi accepta rezultatul în caz că nu câștig eu”. Era campanie. El așa vorbește. Nu a făcut nimic, doar a spus. Dintr-o dată toți au sărit pe el „huuuuoooo cum e posibil așa ceva???” „e șocant!” „e nemaiîntâlnit!” „e inacceptabil!”.... iar acum iată-i pe ei, toți cei care au făcut crize atunci, făcând același lucru. Contestând rezultatul unor alegeri realizate pe principiile DEMOCRAȚIEI. Ei, democrații... contestă democrația...
Mi se pare dezgustător din cale afară!


Lumea a fost salvată de la întorsul cu susu-n jos

CEA MAI MARE satisfacție a mea ca urmare a acestor alegeri nu e atât că America are acum șanse bune să prospere economic sau să fie bine apărată, cât e că acest moment a pus capăt, sau cel puțin a diminuat semnificativ vocile stridente ale anumitor grupuri.
Clinton ar fi fost o continuare și aproape o invitație la propagare accelerată a unor trenduri de-a dreptul periculoase, cum ar fi homosexualii (pardon, nu numai homo, că îs LGBT, adică și bisexual și transgender... adică ceva creaturi care nu-s oameni, că un om nu se naște bi sau trans), ecologiștii demenți, fanii „politically correct” și în general toți ăștia care nu se pot integra în societate, care sunt deraiați grav de la normele judecății raționale și care terorizează pe toată lumea, încercând să-i schimbe pe toți cei din jur ca ei să nu se mai simtă excluși.
Acești indivizi au luat ideea de libertate de exprimare și au dus-o la extreme deloc rezonabile. De multe ori chiar folosesc pretextul libertății de exprimare tocmai pentru a interzice această libertate... se vede clar asta în atitudinea pe care o iau către toți cei care sunt împotriva gândirii lor. Dacă îndrăznești - folosindu-ți libertatea ta de a gândi și a te exprima - să le spui că tu consideri că nu-i normal ce fac ei, vor sări pe tine ca și cum i-ai fi omorât, acțiunile contrazicându-le vorbele.

În cazul homosexualilor, spre exemplu: oamenii ăștia trebuie să înțeleagă că societatea îi poate tolera (și ok, cred că ar trebui să-i tolerăm), dar de acolo până la a-i lăsa să manipuleze restul lumii înspre a gândi asemeni lor, e cale lungă, în special când vine vorba de ideea ca aceste cupluri să aibă sau să adopte copii. Mai mult, nu cred că ar fi nimic exagerat ca legea să impună o politică de prevenire a acestor practici, pentru că, pentru numele lui Dumnezeu, așa ceva nu e normal! De la natură suntem bărbați și femei. O parte este atrasă de cealaltă, și vice versa. Nu alte combinații! S-ar putea impune o politică, spre exemplu, cum e în cazul fumatului, cum sunt acele etichete de pe pachete, interdicția de reclame TV, interdicția fumatului în spații publice etc. E clar și de bun simț înțeles că fumatul te distruge și îi afectează și pe cei din jurul tău, așa că se aplică o politică de nepromovare a lui. Dacă vrei, poți să practici, dar ești descurajat să o faci. La fel cred că ar trebui și cu ideea de homosexualitate.

În cazul isteriei cu încălzirea globală și ecologia, la fel, cred că trebuie serios diminuată această manipulare parcă scăpată deja de sub control. Lumea se încălzește. ȘI CE DACĂ??? Nu s-a mai încălzit până acum? Lumea știe să măsoare temperaturile doar de câteva sute de ani, iar în prezent încă ăștia îs atâta de incompetenți încât nu-s în stare să zică exact dacă poimâine la ora 4 va ploua sau nu. Da ei urlă că vai de mine în 20 / 50 / 63 / 100 / 2500 de ani (nici ei se pot hotărî) „dacă se continuă tot așa” lumea asta va pieri... sau ceva...
Am să fac la un moment dat (încă) o postare despre acest subiect (mai am una de acum câțiva ani), dar ca idee: eu nu contest că noxele emise creează acel efect de seră, și nu contest faptul că în anumite locuri și orașe situația e atât de rea încât aerul care-l respiră sau apa care o beau oamenii sunt de-a dreptul toxice.
DAR... sunt mai multe DAR în toată situația asta...
problema trebuie tăiată mai întâi de acolo de unde este cea mai gravă: penalități pentru țările „în curs de dezvoltare” (care se dezvoltă în 20 de ani cât occidentul n-a făcut-o în 100) care nu țin cont de nicio normă de poluare și totul e peste orice limită rezonabilă, eficientizarea a tot ce înseamnă poluare generată în scop industrial / economic (producția de curent electric din combustibili fosili, transportul de mărfuri, transportul public - indiferent că e rutier, feroviar, naval, aerian etc.) și abia apoi, dacă mai e strict necesar, să se ia în calcul limitarea noxelor din partea populației, și asta doar dacă populația dorește asta (Dacă majoritatea ar zice NU, indiferent ce ar vrea „activiștii”, va fi NU. Capiche?!). Orice tentativă de a inversa această ordine este o tentativă de dictatură și de privare de libertate. A ilustra și a manipula conștiința publică spunând că mașina personală, microcentrala de apartament sau deodorantul tău e de vină pentru topirea ghețarilor din Antarctica e ceva total stupid. Acestea sunt simboluri ale spiritului liber, independent și cu personalitate al omului, iar orice restricție a acestuia ar trebui grav condamnată.
Dar în ceea ce privește ecologia, problema n-ar fi dacă ar fi doar vorbe, doar că sunt și fapte, și sunt din cele mai urâte fapte. A reglementa micile afaceri și industria până la punctul în care e sugrumată de norme încât nu mai poate supraviețui, doar de dragul de a evita un POSIBIL (de multe ori nici măcar cert, sau total irelevant) „impact asupra mediului înconjurător”, n-are niciun sens. Taxele puse pentru poluare sunt și mai nesimțite. Pentru că nu merge nimeni din niciun guvern să repare stratul de ozon sau să mai înzăpezească un pic Polul Nord, sunt doar un pretext pentru a jupui oamenii de bani.
Sper că administrația Trump va privi problema cu foarte mult bun simț și echilibru - adică să nu rezulte o supradezvoltare și supraexploatare irecuperabilă a resurselor naturale doar de dragul unei economii care are toate șansele ca după mantatul(-ele, sper eu) lui să fie distrusă din nou, dar nici să lase toate acele restricții de mediu care nu au nicio valență practică în ziua de azi.
Nu pot să nu menționez, ca entuziast al domeniului auto, că sper să interzică pentru totdeauna să se mai facă Mustang sau Camaro de 2 litri :))). Și sper ca prin politicile lui economice, dacă relațiile cu Europa vor rămâne bune, să ne dea și la noi (că doar Europa le dă lor) ceva Cadillac, Buick sau Lincoln, că deja m-am săturat numa de Audi, BMW, Mercedes pe toate străzile :)).

OK, înapoi la alegeri...


Cine a votat Trump

Am observat un fel de revoltă în rândul Clintonienilor... acuzau că rezultatul e acesta din cauză că America „rurală” a votat asta. Și dacă te uiți pe hartă, într-adevăr, cele mai mari și cele mai înalt cotate zone urbane (coasta de Est și cea de Vest, în special), sunt albastre. Inima țării însă e roșie.
Mi se pare, din nou, o gândire total dezgustătoare. Ăștia zic că Trump are idei urâte, dar ei la multe capitole îl întrec...
De când contează mai mult opiniile „orășenilor” decât ale celorlalți? Până când deciziile pentru o întreagă țară vor fi făcute doar din birourile zgârie-norilor? Că asta chiar e o problemă foarte mare, care se vede inclusiv la noi. Capitala pune tot felul de legi pentru că așa se vede la ei în oraș și prin zona lor, dar niciodată nu întreabă oamenii din celălalt colț al țării dacă nu sunt încurcați de acele legi.
Cei care trăiesc în orașele mari de multe ori fac sacrificii pentru a trăi acolo, în special pentru că totul e foarte scump, foarte limitat și foarte aglomerat. Cu cât ești într-o mulțime mai mare, cu atât tu ești mai mic. Sigur, sunt și cei care într-o mulțime mare ei sunt și mai mari, iar aceștia dacă trăiesc în oraș nu locuiesc în chirie, nu umblă cu autobuzul și cu siguranță nu au proprietăți doar în acel oraș. Aceia sunt din altă categorie, dar vorbind despre majoritate - despre ăștia care protestează (un om realizat care-și vede de treburile lui n-are timp de proteste) - nu știu cum să zic, dar chiar nu cred că votul lor trebuie considerat mai superior decât al unui țăran. Mai degrabă aș asculta sfaturile unui fermier antreprenor care își ține familia cu tot ce-i trebuie, prin propriile forțe, decât de un corporatist în a cărui viață totul depinde de sistemul în care funcționează (că nu poți să zici „în care trăiește”, că ăștia nu prea mai au viață).
Deci serios acuma, treaba asta cu discreditarea votului din mediul rural mi se pare foarte urâtă.


E adevărat, trebuie să fim precauți, dar în același timp și optimiști

Mascarada asta cu „vai ce tragedie că o ieșit Trump” a fost... ei bine... o mascaradă. Așa cum e de așteptat oarecum după orice alegeri, mai ales la un asemenea nivel.
Dar cred că ce avem de făcut acum este să ne focalizăm pe ce putem face ca această situație să fie una bună. Sau mai bine zis să rămână una bună, pentru că Trump nu cred că are intenții rele. Mai ales din cum l-am văzut că vorbește în situații unde nu-i de glumit - ieri cu Obama, spre exemplu, sau cu alte ocazii care presa prea puțin le-a scos în evidență, cum ar fi discursul ținut în Mexic sau discursul în fața comunității poloneze din America - cred că acest om poate fi foarte calculat atunci când își dorește asta. Campania a fost campanie, și așa se câștigă o bătălie: luptând! Convingând! El asta a făcut, și a făcut-o foarte bine.
Dar totuși, e Trump... are o personalitate foarte explozivă, și, oricât de mare fan ai fi, nu poți să nu recunoști că există acolo o posibilitate (poate una la un milion, dar există) ca exploziile sale vorbite să se transforme în explozii adevărate. Doamne ferește! Să sperăm că va fi totul bine. Să sperăm că Rusia cea temută și demonizată în presă va fi un partener, și nu un dușman. Știu că pare imposibil, și că unii mereu cred că există motive sinistre în spatele oricărui gest de bunăvoință din partea Moscovei, dar eu știu un singur lucru: și ei sunt oameni, și ei pot fi influențați, și ei pot fi înduioșați... trebuie doar de știut cum.
Să sperăm că și partea cu imigranții se va soluționa cu bine. Poate ați văzut, de pe noul lui site tocmai a fost eliminată partea cu musulmanii... (repet, campania a fost campanie). Cei care sunt ilegal acolo sau care vor să pătrundă ilegal în țară trebuie să înțeleagă (cu buna sau cu forța) că ilegal cu pretenții de a fi tratat ca și cei legali nu se poate trăi. Sunt convins, și sper că și Trump va avea grijă, ca tot ce înseamnă lucrul cu imigranții să fie făcut într-o metodă foarte umană și responsabilă.
Terorismul trebuie eradicat fără nicio ezitare, scuză sau întârziere. Doar SUA, împreună cu Europa, împreună cu Rusia, nu contează, atât timp cât scopul e distrugerea teroriștilor, orice mijloace trebuie aplicate.
Iar cu economia Americii, sper să crească și să vedem din nou Made in USA. Sper ca americanii să-și poată trăi visul, și să o ducă mai bine. La urma urmei, asta trebuie să ne fie ținta tuturor: să trăim cât mai bine.


Cred, așadar, că situația nu este deloc una dezastruoasă, ci chiar dimpotrivă. Cred că votul majorității trebuie respectat, mass-media manipulatoare ignorată, iar situația privită cu luciditate și rațiune. Președintele Americii oricum nu e un dictator. Nu e singurul care ia și impune deciziile pentru țară și lume. Opoziție mereu va exista, și va avea dreptul să-și spună punctul de vedere, pentru ca împreună să lucreze și să ofere cetățenilor americani, și partenerilor Statelor Unite, ceea ce își doresc: un viitor mai bun.

Să nu uităm: America e tărâmul tuturor posibilităților!

Mult succes, Donald Trump!
Judecata celei de-a treia zi Judecata celei de-a treia zi Reviewed by Anton Mihiș on noiembrie 11, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Comentariile sunt supuse moderării, de aceea nu apar direct în momentul trimiterii.

Un produs Blogger.